Glastechnieken

Glas biedt vele mogelijkheden. Wij maken gebruik van onderstaande glastechnieken. In samenspraak met u ontwerpen wij of u levert zelf een ontwerp aan, een uniek en bijzonder glazen monument.

Full colour digitaal printen:
Deze techniek zorgt voor een haarscherpe afbeelding van foto en tekst op de glasplaat. Met een industriële printer  wordt een speciale verf op het glas aangebracht. Daarna gaat de glasplaat in de oven, waarbij de glasplaat tot op het smeltpunt wordt gebracht. De aangebrachte verf wordt met het glas versmolten, en is niet te verwijderen. Naast digitaal printen kunnen we ook printen of folie, speciaal voor zeer sprekende kleuren.

Digitaal printen fee

Glasfusing:
Glasfusing of fusing ook wel genoemd gefused glas, gesmolten glas, glas fusen – en smeltend glas-techniek – is een techniek, die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten. Glasfusing biedt zo ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien of te vermengen.

raket (153x230)

Buigen:
In een speciale oven wordt het glas gebogen. Hierin wordt het glas verwarmd en met een speciale mal wordt het glas gevormd. Gebogen glas maakt uw glazen monument een bijzondere uitstraling. Er zijn vele mogelijkheden  en kan ook gecombineerd worden met andere glastechnieken.

Zandstralen:
Dit is een techniek om een tekst of afbeelding in het glas te maken. Met perslucht wordt een straalmiddel (Korund Poeder) gelijkmatig op de glasvorm geblazen. Door deze techniek verkrijgt glas een fraai mat uiterlijk. Zelfs het aanbrengen van reliëfs is mogelijk. Er zijn vele variaties mogelijk en het geeft uw glazen monument een tijdloos karakter. Ook kunnen handgeschreven teksten worden verwerkt.

Zandstraal vogel

Lamineren:
Lamineren is een techniek om materialen tussen twee glaspanelen te plaatsen. Een foto of poster kan vereeuwigd worden tussen het glas. Er zijn oneindig veel creatieve toepassingen denkbaar voor uw glazen grafmonument.

Al deze technieken zijn weer en wind bestendig. Door een speciale coating zijn de monumenten onderhoudsarm.

 

campert

Comments are closed.